Viva la vida! - Reisverslag uit Guaraguao, Venezuela van Lidy Weenink - WaarBenJij.nu Viva la vida! - Reisverslag uit Guaraguao, Venezuela van Lidy Weenink - WaarBenJij.nu

Viva la vida!

Door: Lidy

Blijf op de hoogte en volg Lidy

07 Februari 2014 | Venezuela, Guaraguao

Hoi! We zijn weer wat weken verder en ik heb een hoop beleefd. Na de kayaktrip hadden we wat dagen vrij.. nouja vrij.. vrij heb je hier nooit, elke ochtend is er nog steeds een workout om 06.00 en van 14.00 tot 18.00 spaanse les. Mijn spaans wordt steeds beter, ik kan sommige gesprekken een beetje volgen en simpele dingen vragen. Hier spaans leren gaat natuurlijk ook veel sneller dan thuis, want je hoort niks anders. Verder hebben we een avondje flink salsa gedanst, nou dat is pas een workout! En alle mannen hier dansen, zo leuk dat zie je in nederland niet op die manier. Maar met muziek en dansen vieren ze het leven 'viva la vida'. Geld hebben ze niet, werk hebben ze niet, ze hebben alleen rum en muziek en drinken de hele dag, dat klinkt sneu, maar als ik ze vraag om hun leven een cijfer te geven zeggen ze allemaal 10, 10,10. Nou dat hoor je in nederland niet haha.
In die paar dagen na de kayaktrip ben ik een week heel ziek geweest samen met 6 anderen, ik had ontzettend buikpijn, koorts, overgeven, het was geen pretje. Ik heb m'n hele tas medicijnen overhoop gehaald, ik had alles nodig x6 voor de anderen haha. Ik kreeg ook allemaal gekke drankjes van locals, en er werd speciaal voor ons gekookt. Bij sommige dingen dacht ik wel, volgens mij maakt dit me alleen maar zieker haha maar heb alles geprobeerd en uiteindelijk werd ik inderdaad beter ^^ achteraf bleken we een parasiet te hebben gehad, door gebrek aan hygiëne. Maarja dat gebeurt hier gewoon, ik ben gelukkig weer beter! Na die dagen ben ik naar Caripe geweest. Dat is een plaatsje 4u hier vandaan, hoog in de bergen. Mijn eerste gedachte toen ik daar kwam was, shit was is het hier koud. Het was 20 graden haha, moet je nagaan waar je aan gewend raakt hier!
We hebben daar een tocht gemaakt door 'the caves', ik heb wel eerder grotten gezien maar deze waren heel bijzonder, omdat er vogels in leven die de hele dag (het is er pik donker) geluiden maken om te weten waar ze vliegen. En als je door die grotten loopt hoor je een heel mysterieus soort geluid van die vogels, heel gaaf. Verder heb ik de koffieplantages (waar het daar om bekend staat) gezien, verse koffie geproefd, heerlijk! Natuurlijk ook een zak echte Caripe koffiebonen gekocht om mee te nemen naar huis, die natuurlijk dezelfde dag nog scheurde en ervoor zorgde dat alle straathonden gratis bonen hadden haha. Die avond gingen we lekker uiteten, je kon wel kiezen uit 1 gerecht, ja je eet wat er die dag toevallig is. Maar het was heel lekker! Trouwens dit is ook echt zo, venezuela heeft zo'n groot import probleem dat het soms weken duurt voordat er ergens weer wc papier of iets te koop is. Bijna alles komt uit het land zelf, dus bijna elke winkel verkoopt hetzelfde. In playa colorada waar mijn kamp is, verkoopt elk winkeltje hetzelfde: water, soms sigaretten, chocola, lolly's en poeder ijsthee. Dus wanneer er iets nieuws is rent iedereen naar de winkel. Een winkel waar je rum kunt halen dat kan wel overal. Maar de Bolivar is gewoon zo weinig waard.
Na het eten zijn we bij een cacoa verwerk bedrijfje langs geweest, was ook heel leuk om te zien. De ochtend daarna hebben we een hike gedaan van 6uur (?!). Het was echt ontzettend zwaar, 3u berg op echt stijl omhoog en daarna hadden we lunch bij een prachtige waterval en daarna weer 2u terug. Het was 'oefenen voor Roraima', nou ik hou mn hart vast haha! Na terugkomst op vrijdag hebben die avond een flink feestje gebouwd voor m'n verjaardag! Het was heel raar om mijn verjaardag te vieren in de zon met 30 graden haha maar heb heel erg genoten. Heb nog wat lieve zelfgemaakte dingetjes gekregen van de mensen hier, heel leuk! Ik kon alleen niet naar de stad op mn verjaardag dus internet of bereik had ik niet, dat was wel jammer. Heb alleen mn ouders even heel kort kunnen bellen. Die avond hebben we mijn verjaardag nog een keer gevierd en de volgende ochtend heb ik flink geslapen^^ en verder spaanse les en 's avonds optijd gaan slapen. Maandagochtend hadden we een prachtige boottrip naar een v/d eilanden hier. En onderweg heb ik wilde dolfijnen van een meter afstand gezien! Zo gaaf, ze zwommen onder onze boot en naast ons. Ik hoop dat ik er wat foto's van kan plaatsen. Die ochtend was heerlijk relaxed. De dag daarna kon ik eindelijk naar de stad en heb ik alle lieve felicitaties gelezen, nogmaals bedankt! Gister ben ik naar het strand geweest en wat dingetjes gekocht daarna nog een verjaardag gevierd van iemand anders hier en nu zit ik in de auto naar Barcelona waar ik hopelijk m'n blog kan posten! Mijn plannen vanaf nu: vanavond uiteten, morgen een lange hike en daarna spaans. 's Avonds komt er een band waar we gaan kijken en zaterdag inpakken voor..... RORAIMA. Zondag ochtend om 5u vertrekken we in jeeps richting Roraima national park. Daar is ook de Angel Falls maar deze ga ik helaas niet zien. Ik ga de Angel Falls zelf doen in mijn 4 weken vrijwilligerswerk. En dan begint mijn Roraima trip, we zullen 10 dagen weg zijn waarvan 6dagen hiken en natuurlijk hoop ik de top van Roraima te gaan zien! We slapen 's nachts in tenten onderweg naar de top en er werd me vertelt dat er veel watervallen en prachtige natuur moet zijn dus ik ben heel benieuwd! Mijn verhalen over Roraima zullen volgen in mijn volgende blog na de trip. Een leuk citaat van de chauffeur: "look guys, on your right the justice building of north venezuela, the place where nobody works and nothing fucking happends!" Hahaha. Een super dikke kus vanuit een stinkende zwetende bloedhete jeep ergens tussen Puerto la cruz & Barcelona. Ciao xxxxxx!

• 07 Februari 2014 - 17:39

Hans:

Hola chica, historia excelente! Tu adelgazaras. Venezuela este fatigante por tonto perezoso.
    Tu padre

• 07 Februari 2014 - 20:10

Johan En Ger Weenink:

Hoi Lidy, hier zijn opa en oma. Zojuist genoten van jouw verhaal. Een heel lang gebeuren. en we kunnen ons indenken dat één en ander wel heel geweldig is. Wij zijn met heel andere dingen bezig. We zij 3 dagen in eenn klooster geweest. Wie weet, komt dat voor jou daar ook nog. Kun je even uitrusten. Geniet maar fijn en pas goed op jezelf. Maar dat doe je wel. Liefs, opa en oma.

• 18 Februari 2014 - 21:45

Rieta (buurvrouw):

Hoi Lidy,

Super leuk om te lezen wat je allemaal doet! Volgens mij geniet je er flink van!
    Veel plezier nog & we blijven je volgen.

Liefs de Pluimpjes

• 21 Februari 2014 - 23:06

Annelies:

Heej meid nog van harte met e verjaardah, wel een beetje laat maar ik heb nu eindelijk je juiste site onthouden.
    je ziet er goed uit meid, gelukkig is de parasiet verdwenen en heb nij de steilste berg beklommen, geniet ervan.
    we hebben vanavond een (saaie) wedstrijd gespeeld, wel weer gewonnen.
    leuk om jou zo te volgen, geniet ervanmeid